Skip to main content

Ersättning lastbilskartell

Om du har köpt eller leasat en lastbil på minst 6 ton mellan åren 1997-2011 kan du ha rätt till ersättning.

I det beslut som Europeiska kommissionen publicerade 19 juli 2016 har lastbilskartellen där MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco och DAF varit involverade ålagts med rekordböter på 2,93 miljarder euro. Läs pressmeddelandet på: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2582_sv.htm

Sveriges Åkeriföretag rekommenderar advokatfirman Hausfeld till alla medlemmar som köpt/leasat lastbilar under perioden och vill undersöka sin möjlighet till kompensation. Hausfeld har insikt i logistikbranschen och är specialister inom skadeståndskrav inom europeisk konkurrens. Hausfeld kommer genom Financial Right driva en gemensam skadeståndstalan för de företag som anmäler sig. För de företag som ansluter sig till skadeståndsgruppen utgår inga kostnader om skadeståndstalan avslås. Hausfelds tar endast betalt om de vinner.

Sista datum att ansluta sig till skadeståndsgruppen:
Hausfelds rekommendation är att inte vänta tills talan mot lastbilskartellen inletts. Troligtvis kommer tysk lag att tillämpas på fallet och enligt tysk rätt preskriberas skadeståndskraven sannolikt tre år efter publiceringen av kartellbeslutet som togs den 19 juli 2016. En övervägande risk finns att skadeståndskrav kopplat till perioden 1997-2002 kan komma att preskriberas redan i december 2017. Sundfrakt instämmer med Sveriges Åkeriföretag som också rekommenderar att alla medlemmar snarast tar ställning till skadeståndsärendet. Sundfrakt kommer att hantera anmälningar å delägarnas vägnar fram till 2017-02-15.

Vill du gå vidare och ansluta dig till skadeståndsgruppen via Sundfrakt tag kontakt med:
Lotta Björnberg
Lotta.bjornberg@sundfrakt.se
060 180 125

För de som vill ansluta sig till skadeståndsgruppen på egen hand kan vända sig till www.truckcartel.se och följa de hänvisningar som ges.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2582_sv.htm