Skip to main content

Jobba hos oss

Här annonserar vi ut lediga tjänster i Sundfraktgruppen!

Delar du våra värdeord?

Glädje är en självklarhet för oss i Sundfraktgruppen. Att trivas och må bra på jobbet ser vi som en grundsten för en framgångsrik verksamhet, och något som tillsammans med våra två andra värdeord engagemang och lyhördhet bidrar till att vara en av de ledande på marknaden. Genom att sätta människan i fokus skapar vi ett hållbart företagande vilket är en viktig del i vårt arbete med hållbar logistik.

Vi söker just nu:

HR-Strateg till Sundfrakt i Sundsvall

Sundfrakt AB, moderbolaget i Sundfraktkoncernen och kärnverksamheten i densamma, är ett av Sveriges största maskin- och logistikföretag med stort fokus på hållbar logistik. Vi erbjuder transport- och logistiktjänster inom affärsområdena Anläggning, Tank & Bulk och Logistik & Miljö och levererar över hela Sverige men även utanför landets gränser. I Sundfrakt arbetar vi proaktivt och tillsammans med våra kunder för att tillse att vi fortsatt levererar klimat smartare logistik- och maskintjänster samt produkter med hög kvalitet, för såväl dagens som morgondagens marknad.

Sundfrakt söker nu en HR-strateg med placeringsort Sundsvall

Vill du vara med och bygga upp vår HR-funktion? I din roll som HR-strateg blir du den som sätter strukturen, driver och följer upp interna HR-processer i nära samarbete med verksamheten och närliggande avdelningar.

Arbetsuppgifterna spänner över hela HR-området med både strategiska och operativa frågor. Du kommer att arbeta med såväl kompetensförsörjning och lönepolitik som arbetsmiljö och företagskultur. En stor del av arbetet innebär att stötta våra chefer inom arbetsrättsliga och personalpolitiska frågeställningar. Du har ett konsultativt arbetssätt och driver HR-arbetet utifrån verksamhetsmålen. Tjänsten innebär ett stort eget ansvar och funktionen ingår i ledningsgruppen.

Några av dina fokusområden:

 • Rekrytering och kompetensförsörjning
 • Intern lönebildning och stöd i lönerevisionsprocessen
 • Ledarutveckling och kulturbyggande
 • Tolkning av lag och avtal samt stöd i MBL-förhandlingar
 • Samordning av systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Driva utredning och eventuellt införande av lämpligt HR-system
 • Upprätta policys, rutiner och mallar som stöd för verksamheten

Din profil

För att passa in på Sundfrakt och för att vara framgångsrik i rollen som HR-strateg är du drivande, smidig och klarar av att balansera HR-rollens varierande uppdrag. Du är van att arbeta med både strategiska och operativa HR-frågor. Du bör ha ett stort mått av integritet och god förmåga att skapa förtroende för din roll. Du har lätt för att skapa goda relationer men räds inte heller att hantera obekväma situationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten.

Vi söker dig som känner igen dig i nedan:

 • En högskole- eller universitetsutbildning som bedöms relevant för rollen
 • Flerårig arbetslivserfarenhet från strategiskt HR-arbete
 • Erfarenhet från att fatta affärsstrategiska beslut och leda i förändring
 • God förmåga att uttrycka dig på ett tillgängligt och pedagogiskt sätt i tal och skrift på svenska

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Arbetstid och lön

Dagtid. Lön enligt överenskommelse

Övrig information

Denna rekrytering görs i samarbete med OnePartnerGroup Sundsvall och urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag i form av cv och personligt brev. Din ansökan gör du via onepartnergroup.se. I denna rekrytering kan personlighetstester och bakrundskontroller vara en del i processen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Vedman på OnePartnerGroup, 0660-689 602 alt malin.vedman@onepartnergroup.se.

Observera att vi inte behandlar ansökningshandlingar inkomna via mail.

Välkommen med din ansökan!

ANSÖK →

← Tillbaka tilll om Sundfrakt