Jobba hos oss

Sundfrakt som arbetsgivare

Vi är beroende av duktiga medarbetare med rätt kompetens. Vårt kunnande spänner över ett stort område. Hjärtat är naturligtvis maskin- och logistikkompetens, men områden som försäljning, IT och kommunikation blir allt viktigare för oss.

Vi vill att alla medarbetare ska vara med att utveckla företaget och värdesätter därför initiativförmåga och viljan att utvecklas. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra arbetssätt med god arbetsmiljö och säkerhet som ledstjärnor. Sundfrakt skall vara en attraktiv arbetsgivare med sikte mot framtiden.


Lediga tjänster

Just nu har vi en ledig tjänst som administratör till Sundfrakt.
Tjänsten söks via Professionals Nord

Våra åkerier behöver chaufförer  och maskin förare.

Administratör till Sundfrakt

Sundfrakt söker en administratör till team prissättning, är du deras nya teammedlem? Skicka in din ansökan idag då urvalet sker löpanade.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vår räkning en administratör. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Sundfrakt. Vår intention är att du efter 12 månader ska bli anställd direkt hos oss, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Team prissättning ingår i avdelningen Ekonomi & Administration. Avdelningen har även ansvar för ekonomi, IT, kommunikation, HR samt reception och växel. Då de är en liten enhet kommer du i mindre omfattning även att delta inom andra områden inom avdelningen. Inledningsvis kommer du att ha en erfaren mentor som introducerar dig in i arbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Sundfrakts önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Arbetsuppgifter
Administratörerna är en del av affärskedjan, som utifrån åkarens, kundens och Sundfrakts behov producerar information till kundfakturering och affärsuppföljning. Du hanterar även inkommande fakturor och inkommande avstämningar av utförda entreprenader. Som administratör arbetar du i affärssystemet TDX med att underhålla register för att möjliggöra en effektiv administration.


I arbetet ingår bland annat:

• Kundfakturering och affärsuppföljning
• Inkommande fakturor och avstämningar
• Driva ett gemensamt arbete för att effektivisera administrationen

Välkommen att söka tjänsten och läsa mer om tjänsten hos Professionals Nord


Är du chaufför eller maskinförare

Sundfrakt AB (org.nr 556093-5164)

Sundfrakt AB bildades 1961 och är en modern logistikkoncern som består av Sundfrakt AB och ett antal helägda dotterbolag. Sundfraktgruppen består av över 180 bolag och mer än 500 sysselsatta personer. Det är därför ett stort ansvar för såväl tjänstemän inom Sundfraktbolagen som  för delägarna och de anställda att alltid verka för att transport- och maskinuppdragen skapar nytta för gruppen som helhet.

Tjänsterna och produkterna skall vara av hög kvalitet och precision. Sundfraktgruppen skall aktivt bedriva utveckling av dessa tjänster i syfte att skapa en ökad försäljning av såväl tjänsterna som produkterna till ett så miljöanpassat sätt som möjligt. Utförandet av tjänsterna är inte bättre än den svagaste länken, det är därför viktigt att hålla en hög kompetensnivå på alla plan. Tillsammans står man för beständighet, varaktighet och styrka.

Sundfraktgruppen kan genom att kombinera produkter och tjänster erbjuda ett stort utbud av logistiktjänster (bla intermodala lösningar). Genom egna fastigheter erbjuder vi terminal-och lagerhantering. Mer specifikt från respektive verksamhetsgren:

  • säljer och producerar bl. a entreprenadtjänster, petroleum-och kemikalietransporter, specialtransporter (ex vindkraftverk) och andra kundanpassade transportuppdrag (ex insatsvaror till industrin). Bolaget disponerar ca 300 fordon.
  • säljer bränsle, olje-och kemtekniskaprodukter. Totalt har bolaget i dagsläget fler än 30 anläggningar anpassade för tankning av tunga fordon.Uppbyggnad av infrastruktur för förnyelsebara drivmedel pågår. Genom TRB har våra kunder tillgång till ett rikstäckande nät.
  • bedriver hamn-och stuveriverksamhet i hamnarna i Söråker och Härnösand (Söråker har även anslutning till järnväg)
  • framställer och säljer krossprodukter mm.
  • säljer redovisningstjänster till små och mellanstora företag

Sundfraktgruppen sysselsätter ca 500 personer. Sundfraktgruppen är lokaliserade i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Ånge, Örnsköldsvik och Östersund.

Sundfrakt söker
Sundfrakt söker nu chaufförer till sina delägares fordon och maskiner. Vi har många uppdrag och kunder som har behov av att använda våra anslutna åkeriers maskiner och bilar i sina entreprenader.

Förare som vi söker ska ha erfarenhet från anläggningssidan, driftområden med inriktning på vinterväghållning.

Krav på utbildning är:

  • CE-körkort
  • YKB (yrkeskompetensbevis)

Kontaktperson hos Sundfrakt:
Jonas Holmberg 0706834691, jonas.holmberg@sundfrakt.se
Christian Wasell 070-2321311, christian.wasell@sundfrakt.se


• Vill du arbeta tillsammans med oss här på Sundfrakt? Välkommen att lämna in intresseanmälan.
• Är du chaufför och intresserad av få köra för någon av våra delägare förmedlar vi ditt intresse.
• Är du intresserad av att genomföra din praktik eller examensarbete hos oss?

Välj ärende, ladda upp ditt CV med personliga brev och lämna oss din intresseanmälan här nedan.


Några av våra medarbetare

Säljare Norrland

Magnus Riklander, säljare

I mitt arbete är jag alltid i farten. Jag möter många människor varje dag – nya och gamla kunder. Speciellt kul är det att så många är intresserade av våra förnyelsebara produkter. Vårt nya CRM-system och mobila lösningar gör mitt arbete enklare.

Administratör Norrland

Therese Jansson, ekonom

Jag arbetar med processen ”från-order-till-fakturering”. Där är jag involverad i allt från praktiskt arbete till att förbättra processen. Just nu är det mycket digitalisering på agendan. Vi är några som har ansvar för att utveckla intranätet. Det tycker jag är riktigt kul!

Pierre Norberg, transportledare

Jag ser till att kunderna får sina leveranser – och att vi håller vad vi lovar. Kvalitet är viktigt. Jag har en nära kontakt med våra kunder via telefon och mejl för att leverera god service. Att ha en bra och nära dialog tror jag gynnar både kunden och Sundfrakt.